Køl og frys

Laboratoriekøleskabe og frysere - Gram Bioline

preload spinner

Tag hånd om miljøet

Gram har længe arbejdet med udviklingen af klimavenlige køle- og fryseskabe, og Gram sætter i høj grad standarden for nye produkter på markedet via ”Caring Product”-politikken. Den indebærer blandt andet, at laboratoriekøleskabe og frysere fremstilles i Skandinavien, hvor de skal leve op til markedets strengeste krav til miljøansvar og arbejdsvilkår.

 

Vælg det rigtige kølemiddel

Det ozonnedbrydende kølemiddel freon (CFC), som tidligere var det almindelige drivmiddel i køle- og fryseskabe, blev efter en udfasning i 1990erne helt forbudt i EU i år 2000.  Siden har HFC, som er en inaktiv kunstigt fremstillet gas, været det mest anvendte kølemiddel. Men det er ikke en klimavenlig løsning, da HFC er en drivhusgas, der er 6000 gange så kraftig som CO2. Heldigvis kan du i dag vælge at anskaffe Gram Bioline, som anvender naturlige gasarter som propan R290 eller isobutan R600a.

 

Det er en lidt dyrere teknologi - men giver dig kølemidler, der kan leve op til de forventede, fremtidige miljøkrav.

 

I modsætning til HFC er propan og isobutan brandbare gasser. De kan derfor ikke bruges til at opgradere gamle køleanlæg, men fungerer fint i nye skabe, der er konstrueret til at imødegå brandfare.

 

Lang produktlevetid levetid er også miljørigtigt

Med valget af Gram Bioline får du derfor produkter med lille klimabelastning og stor brugersikkerhed og komfort. En del af "Caring Product" -politikken er at levere skabe med lang levetid, og du får garanti for, at reservedele kan leveres i mindst 10 år efter anskaffelsen.