FAQ

Få svar på dine spørgsmål om laboratorieinventar, ventilation, ergonomiske stole mm.

Spørgsmål

   

Svar

Hvor lang leveringstid er der på bordplader i skæve mål?   Det afhænger af materialet - laminat og stålbordplader tager ca. 10 arbejdsdage fra godkendt tegning til afsendelse. 
Kan I lave 4 bens hævesænke borde i 2 x 2 m?   Ja, det kan vi godt. Når vi har aftalt farve og bordplademateriale, sender vi et tilbud.
Har I rulleborde til renrum og GMO?  

Ja, vi har rulleborde helt i rustfrit stål, der er velegnet til brug i klassificerede laboratorier. Hvis du har specielle ønsker til størrelse eller udformning, kan vi også producere borde og rulleborde efter opgave.

Hvorfor skal et stinkskab testes inden det tages i brug, hvis det i forvejen er typegodkendt?   Typetesten fortæller kun, at stinkskabet virker i et standardiseret lokale og uden at en person arbejder i stinkskabet. I den virkelige verden er der mange faktorer, der kan forstyrre funktionen, f.eks. brugeraktivitet og rumventilation. Derfor er typetesten efter DS/EN 14 175 ikke pålidelig, og det er nødvendigt at eftervise skabets effektivitet i den aktuelle opstilling ved hjælp af en sporgasprøve.
Når recirkulation er forbudt i laboratorier, hvorfor har I så LAF-bænke med recirkulation?   Den recirkulerede luft i LAFbænke findes kun i et lukket system. For det første er luften renset gennem et HEPAfilter og for det andet kommer luften ikke ud i laboratoriet. De opfylder derfor kravene i "Særlige regler for lukkede systemer" i AT vejledning A.1.7
Kan man købe brugt laboratorieudstyr hos jer?   Vi har ikke nogen egentlig børs for brugt laboratorieinventar, men af og til har vi demo-varer, returvarer eller lignende, som vi gerne vil sælge billigt. Det er som regel et brugt stinkskab, et brugt kemikalieskab eller prøvestole. Kontakt os gerne med spørgsmål om, hvad vi aktuelt har stående.
Udsender I nyhedsbreve?   Ja, bare ikke så ofte. Til gengæld er de vigtige, når de endelig kommer. Du er velkommen til at tilmelde dig ved at sende os en e-mail.
Vi har brug for at spule vores laboratoriegulve. Det giver meget vandpjaskeri. Kan jeres møbler holde til det?   I laboratorier, der må betegnes som "vådrum" eller "renrum" tilbyder vi en møbelserie i kompaktlaminat (den er ikke på hjemmesiden). Vore almindelige møbelserier til laboratorier og klinikker tåler rengøring med våde klude, men ikke direkte spuling.
Vi har et laboratorie, hvor det er tilladt at opbevare 50 brandenheder. Kan vi opbevare mere, hvis vi anskaffer et brandskab?   Det kan I ofte få lov til, men det kræver en vurdering af det samlede fareniveau, som skal foretages af Beredskabsstyrelsen. Her kan I finde en tjekliste for ansøgning om opbevaring af brandfarlige væsker, og her er et link til hele bekendtgørelsen om brandfarlige og brændbare væsker.